Informácie k novele Zákonníka práce

Aktuality
1 min.

Zmeny v legislatíve boli odsúhlasené Parlamentom SR dňa 4. februára 2021 a novela Zákonníka práce vstúpi do platnosti 1. marca 2021.

  • Od 1. januára 2022 budú mať zamestnávatelia povinnosť dať zamestnancom na výber medzi stravnými lístkami a finančným príspevkom.
  • Od 1. marca 2021 zamestnávateľ môže, ale ešte nemusí (prechodné obdobbie), dať zamestnancom na výber, či chcú stravné lístky alebo finančný príspevok.
  • Zamestnanec svoj výber medzi gastro lístkami a príspevkom môže realizovať každých 12 mesiacov.
  • Od 1. januára 2023 bude povinná elektronizácia straveniek.
  • Od 1. marca 2021 sa horný limit poplatkovania na strane zamestnávateľa znižuje z 3 % na 2 %

Plne chápeme, že informácie, ktoré sa objavujú k zmenám stravného, vyvolávajú u zamestnávateľov praktické otázky. Chápeme, že sa spoločnosti pýtajú, aká prácnosť ich čaká, ako budú evidovať žiadosti zamestnancov, ako často budú musieť žiadosti zamestnancov k stravnému riešiť, ako budú príspevok na stravu vyplácať, ako budú príspevok chrániť pred exekúciami, ako budú finančné príspevky v hotovosti či bezhotovostné príspevky účtovať, a podobne.

Keďže chceme byť partnerom zamestnávateľov a pomáhať im s benefitmi pre zamestnancov aj naďalej, budeme pripravení poskytnúť tieto detailné informácie o zmenách v stravnom po finálnej textácii schválených zmien do Zákonníka práce.

Stravné lístky naďalej zostávajú s výhodami ako doteraz, bez daní a odvodov, ako najjednoduchšia forma stravovania zamestnancov.

Pripájame aj vyjadrenie Asociácie moderných benefitov (AMOBE)

slovensko panorama

#doxxstravnelistky #legislativa #amobe #gastrolistky #zakonnikprace

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!
banner propagujúci používanie fpoho appky

Ďalšie aktuality

Pár relaxuje na kmeni pred zasneženými horami a stromami a užíva si slnečný deň v prírode.
Blog
Viac oddychu a menej chýb v práci: Ako rekreácia ovplyvňuje koncentráciu?
Čítať viac
Štyria ľudia sedia za stolom, usmievajú sa a rozprávajú sa spolu v neformálnom prostredí pri káve, jedle a diskutujú o stravné lístky prínos pri obede.
Blog
Takmer milión Slovákov využíva stravné lístky: Aký je ich skutočný prínos?
Čítať viac
Kolegovia sa usmievajú a spolupracujú pri stole s papiermi a kávou, diskutujúc o tom, ako optimalizovať interné rezervy vo firme pre väčšiu efektivitu.
Blog
Zložité časy si žiadajú spoľahlivé riešenia: Objavte interné rezervy, ktoré vás posilnia a pomôžu rásť
Čítať viac
Usmievajúci sa muž platí telefónom pomocou elektronických stravovacích kariet účtovanie pri stole v reštaurácii s rodinou, zatiaľ čo server drží čítačku kariet.
Blog
Elektronické stravovacie karty: Ako fungujú a ako ich účtovať?
Čítať viac

    Call Now Button