Recepty z októbrovej sezónnej zeleniny

Aktuality
2 min.

S jeseňou sa bezpochyby spájajú dlhšie chladnejšie večery. Ak si ich chcete okoreniť niečím príjemným, tieto jednoduché recepty zo sezónnej zeleniny vám určite spríjemnia chvíle strávené doma či na chate s rodinou a priateľmi.

Tekvicové placky

tekvicove placky

Tekvica je veľmi obľúbenou jesennou zeleninou. Plná minerálov a vitamínov je jednoducho stráviteľná a môžete ju pripraviť na rôzne spôsoby. Spestrite si jedálniček týmito chutnými plackami.

  • 1 tekvica hokkaido
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • cesnak podľa chuti
  • majoránka podľa chuti
  • soľ
  • korenie
  • olej
  1. Vnútro tekvice vydlabeme, odstránime a zvyšok nastrúhame na jemno. Pridáme soľ, necháme postáť, kým tekvica pustí vodu, ktorú potom vylejeme.
  2. Následne pridáme všetky zvyšné ingrediencie a vypracujeme cesto.
  3. Na panvici zohrejeme olej a vyprážame placky do zlatista. Môžeme podávať ako prílohu alebo samostatne s jogurtovo-cesnakovým dresingom.

Pečené baklažánové kolieska so syrom

zapekany baklazan

Baklažán chutí výborne a navyše je vďaka svojmu nízkemu obsahu tuku a kalórií vhodný ako diétna potravina. Obsahuje veľa bielkovín a vlákniny. Skúste tieto jednoduché baklažánové krúžky ako ľahkú večeru alebo pochúťku pri večerných posedeniach.

  • 1 veľký baklažán
  • pasírované paradajky alebo paradajkové pyré
  • plesnivý syr, mozzarella alebo iný syr podľa chuti
  • cesnak
  • olivový olej
  • bylinky podľa chuti
  • soľ
  • korenie
  1. Baklažán nakrájame na stredne hrubé kolieska. Poukladáme na plech, polejeme troškou olivového oleja, osolíme, okoreníme a pečieme 15 minút pri 210 stupňoch.
  2. Následne kolieska potrieme popučeným cesnakom, paradajkovým pyrém, na vrch pridáme syr a bylinky. Takto necháme ešte zapekať 5 -10 minút.

Mrkvová polievka, ktorá zahreje

mrkvova polievka

Mrkva je najchutnejšia práve v týchto mesiacoch. Plná vitamínov a pozitívnych účinkov na náš organizmus by mala byť zaradená v receptoch každej fpoho gazdinky. My vám odporúčame mrkvovú polievku s čili, ktorá určite zahreje chuťové poháriky.

  • 7 väčších mrkiev
  • 2 cibule
  • zeleninový vývar
  • kokosové mlieko
  • kúsok zázvora
  • olivový olej
  • 1 čili paprička
  • soľ
  • čierne korenie
  1. Mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kocky.
  2. V hrnci zohrejeme olivový olej, orestujeme cibuľku až pokiaľ nebude sklovistej farby, potom pridáme mrkvu, čili papričku a zázvor, orestujeme.
  3. Pridáme vývar a varíme pokiaľ nebude mrkva mäkká, následne odstavíme a zalejeme kokosovým mliekom podľa chuti. Rozmixujeme a dochutíme soľou a korením.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!
banner propagujúci používanie fpoho appky

Ďalšie aktuality

Dieťa hádže sneh na rodičov, ktorí sedia na zadnom sedadle auta v zasneženej krajine, zdieľajú smiech a chvíle, ktoré robia zimnú dovolenku nezabudnuteľnou - presne také spomienky si môžete vychutnať, keď viete ako uplatniť rekreačný poukaz.
Blog
Neviete, ako uplatniť rekreačný poukaz? Tu je jednoduchý návod
Linecké hviezdičky, plnené džemom na vianočnom stole
Blog
Vianočné pečenie: fpoho recepty, ktoré pripravíte za Stravenku
Žena relaxuje pri masáži chrbta, využívajúc zdravie a prospešné poukážky pre dokonalý oddych.
Blog
9 tipov, ako si vďaka benefitným poukážkam fpoho zlepšiť zdravie
Ruky ukazujúce na tabuľky a grafy ESG na stole počas spoločného pracovného stretnutia.
Blog
ESG je nová norma: Prečo je dôležité aj pre malé a stredné firmy

    Call Now Button