Super tipy, ako motivovať zamestnancov bez zbytočných nákladov navyše

Aktuality
1 min.

Všetci sme určite pocítili, že cena obedového menu sa v našich obľúbených reštauráciách zvýšila. Zamestnanci vidia značný rozdiel medzi sumou napísanou na Stravenkách a sumou napísanou v obedovom menu. Máme tipy ako motivovať zamestnancov zvýšením stravného bez zbytočných nákladov pre zamestnávateľa.

V posledných mesiacoch sme v priemere za obed zaplatili 7,58 €. V porovnaní s tým, že zamestnanci zväčša dostanú stravné nad minimálnou výškou (aktuálne najčastejšie 5,30 €) si nemôžu na obed kúpiť to, čo by možno chceli.

Zaujímavé je, že poctivá strava dokáže zvýšiť produktivitu až o 20 %. Preto by chutné jedlo nemalo chýbať v pracovnom dni každého zamestnanca. Veď je to správna a výhodná cestička ako motivovať tím k lepšiemu výkonu a väčšej spokojnosti.

Zvýšte stravné zamestnancom, aby vás to stálo čo najmenej

Hľadáte spôsob ako prilepšiť zamestnancom bez zbytočných nákladov navyše? Vyskúšajte Paťovské stravné, dôstojné stravné, ktoré motivuje k pravidelnému obedovaniu a celkovej pohode zamestnancov. Je to účinné a finančne navýhodnejšie riešenie pre zamestnávateľa.

Keď zvýšite nominálnu hodnotu eStraveniek alebo Straveniek, zamestnancovi sa zdvihne reálny celkový príjem, má dostatok financií na obedy a zamestnávateľ z toho neplatí ďalšie náklady – dane a odvody. A keď je spokojný zamestnávateľ aj zamestnanec, všetko funguje.

Nezabudnite, že na zvýšenie stravného môže zamestnávateľ využiť aj sociálny fond či nepeňažný príjem 500 €. Je to výhodné pre obidve strany – zamestnanec platí za stravné menej a zamestnávateľa toto navýšenie nijako finančne neovplyvní. Naopak, ušetrí na daniach a odvodoch.

Všetko o zvyšovaní stravného bez zbytočných nákladov a ako to urobiť správne nájdete na našom webe.

Dobitie s cashbackom | eStravenky | NP 500

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!
banner propagujúci používanie fpoho appky

Ďalšie aktuality

Muž v ochrannom odeve pracuje za stolom a analyzuje grafy údajov na dvoch počítačových monitoroch v priemyselnom prostredí so zameraním na dodržiavanie BOZP v prenajatých priestoroch.
Blog
Máte prevádzku v prenajatých priestoroch? Toto musíte vedieť o BOZP, PO a PZS
Osoba konzumujúca jedlo s ryžou, zeleninou a lososom z čiernej nádoby za stolom s notebookom.
Blog
Jedenie pri počítači: Nenápadný nepriateľ kreativity a sústredenia
Osoba si pomocou noža a vidličky vychutnáva jedlo so zeleninou a zemiakmi na bielom tanieri, čo symbolizuje zdravšie možnosti jedál v súvislosti so zvýšením stravného 2025.
Aktuality
Stravné sa zvyšuje: Od 1. decembra 2025 platia nové sumy
Žena v saku sedí za stolom s notebookom, vyzerá vystresovane a oboma rukami si drží hlavu.
Blog
Vyhorenie nie je len osobný problém – firmy na ňom strácajú milióny

    Call Now Button