Všetci sme určite pocítili, že cena obedového menu sa v našich obľúbených reštauráciách zvýšila. Zamestnanci vidia značný rozdiel medzi sumou napísanou na stravenkách a sumou napísanou v obedovom menu. Máme tipy ako motivovať zamestnancov zvýšením stravného bez zbytočných nákladov pre zamestnávateľa.
V posledných mesiacoch sme v priemere za obed zaplatili 7,58 €. V porovnaní s tým, že zamestnanci zväčša dostanú stravné nad minimálnou výškou (aktuálne najčastejšie 5,30 €) si nemôžu na obed kúpiť to, čo by možno chceli.
Zaujímavé je, že poctivá strava dokáže zvýšiť produktivitu až o 20 %. Preto by chutné jedlo nemalo chýbať v pracovnom dni každého zamestnanca. Veď je to správna a výhodná cestička ako motivovať tím k lepšiemu výkonu a väčšej spokojnosti.
Zvýšte stravné zamestnancom, aby vás to stálo čo najmenej
Hľadáte spôsob ako prilepšiť zamestnancom bez zbytočných nákladov navyše? Vyskúšajte Paťovské stravné, dôstojné stravné, ktoré motivuje k pravidelnému obedovaniu a celkovej pohode zamestnancov. Je to účinné a finančne navýhodnejšie riešenie pre zamestnávateľa.
Keď zvýšite nominálnu hodnotu eStraveniek alebo Straveniek, zamestnancovi sa zdvihne reálny celkový príjem, má dostatok financií na obedy a zamestnávateľ z toho neplatí ďalšie náklady – dane a odvody. A keď je spokojný zamestnávateľ aj zamestnanec, všetko funguje.
Nezabudnite, že na zvýšenie stravného môže zamestnávateľ využiť aj sociálny fond či nepeňažný príjem 500 €. Je to výhodné pre obidve strany – zamestnanec platí za stravné menej a zamestnávateľa toto navýšenie nijako finančne neovplyvní. Naopak, ušetrí na daniach a odvodoch.
Všetko o zvyšovaní stravného bez zbytočných nákladov a ako to urobiť správne nájdete na našom webe.