Letné recepty s čerstvými čučoriedkami

Blog
2 min.

August sa bezpochyby spája so zberom rôznych lesných dobrôt. Nie nadarmo je tento, ešte letný, mesiac známy aj ako mesiac zberačov. Medzi obľúbené plody tohto obdobia patria určite aj čučoriedky. Plné vitamínov a minerálou sú neodmysliteľnou súčasťou kuchyne mnohých gazdiniek. Ak ste jednou z nich, tieto jednoduché recepty si určite zamilujete.

Krémové čučoriedkové nanuky

cucoriedkove nanuky

  • 4 lyžice agávového/javorového sirupu
  • 60 ml vody
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • citrónová kôra
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 hrnčeky čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 2 lyžice cukru, poprípade iného sladidla
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 10 formičiek do mrazničky
  1. Prvé 4 ingrediencie vložíme do malého hrnca. Za občasného miešania privedieme do varu, odložíme zo sporáka a necháme prikryté postáť 10 minút. Vyberieme rozmarín a citrónovú kôru, primiešame citrónovú šťavu. Necháme úplne vychladnúť.
  2. Čučoriedky, cukor a vodu vložíme do iného hrnca. Varíme, kým čučoriedky neprasknú, 5-7 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a pridáme do citrónového sirupu, ktorý sme si pripravili, zamiešame. Nanukové formy plníme striedavo s vyšľahanou zmesou a čučoriedkami. Zamrazíme asi na 4 hodiny.

Čučoriedkové lievance

cucoriedkove lievance

  • 2 banány
  • 2 vajcia
  • pol hrnčeka jemných ovsených vločiek
  • pol hrnčeka mlieka
  • kokosový olej
  • 1 hrnček čučoriedok
  • tvaroh na servírovanie
  1. Banány popučíme, pridáme vajíčka, ovsené vločky a mlieko. Dôkladne premiešame. Na záver do cesta primiešame čerstvé čučoriedky.
  2. Pečieme na kokosovom oleji na panvici z oboch strán.
  3. Podávame s tvarohom, prípadne potrieme džemom podľa chuti.

Farebný letný šalát s čučoriedkami

cucoriedkovy salat

  • 100 ml olivového oleja
  • 50 ml balzamikového octu
  • 1 lyžička morskej soli
  • 8 hrnčekov čerstvého špenátu
  • 230 gramov syru brie nakrájaných na rovnaké menšie kúsky
  • 8 jahôd nakrájaných na plátky
  • 2 hrnčeky čerstvých čučoriedok
  • vlašské orechy podľa chuti
  1. Olivový olej, balzamikový ocot, soľ a vlašské orechy premiešame v jednej miske. Necháme postáť, kým pripravíme šalát.
  2. Vo veľkej mise zmiešame špenát, brie, jahody, čučoriedky. Polejeme zmesou, ktorú sme si pripravili a poriadne premiešame, aby sa nám spojili všetky slané a sladké chute. Ihneď podávame.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!
banner propagujúci používanie fpoho appky

Ďalšie aktuality

Štvorčlenná rodina sedí pri bazéne, smeje sa a špliecha nohami do vody počas slnečného dňa.
Blog
Najlepšie pobyty na rekreačné poukazy: Kam sa oplatí ísť?
Čítať viac
Usmievavá žena jediaca šalát pri stole v reštaurácii s mužom, obaja si vychutnávajú jedlo a konverzáciu, pričom si vyberajú zdravú stravu, aby zabránili obezite aj počas obedov v práci.
Blog
Vynechávanie obedov v práci má vplyv na obezitu: Ako si udržať zdravé telo?
Čítať viac
Znepokojená žena na telefóne stojí pri aute odťahovanom na valníku a nevie, čo robiť pri dopravnej nehode.
Blog
Nehoda bez stresu: Najčastejšie chyby, na čo máte nárok a 3 tipy, ako ju zvládnuť s rozvahou
Čítať viac
Vladimír Hrivnák pri prezentácii na Konferencii Visions in HR v Košiciach 2025.
Aktuality
fpoho na Visions in HR 2025: Budúcnosť benefitov má byť udržateľná
Čítať viac

    Call Now Button