Chutné prílohy, ktoré odľahčia vaše sviatočné hody

Blog
2 min.

Veľa koláčov, rôzne maškrty, zemiakový šalát či vyprážané pochutiny. Vianočné hody sú bohaté, no vedia zaťažiť naše žalúdky. Osviežte si sviatočný čas a naplňte váš stôl týmito chutnými prílohami.

Šalát s pečenou tekvicou

tekvicovy salat

  • 1 maslová tekvica
  • olivový olej
  • čili
  • soľ
  • korenie
  • šťava z dvoch limetiek
  • čerstvý koriander
  • 1 polievková lyžica medu
  • rímsky šalát
  • orestované tekvicové semiačka
  • feta syr
  1. Tekvicu očistíme, zbavíme semiačok a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie, uložíme naň tekvicu, ktorú polejeme olivovým olejom a dochutíme čili, soľou a korením. Pečieme do mäkka a jemne zlatistej farby 20 až 25 minút.
  4. Zmiešame limetkovú šťavu, koriander, med, olivový olej, dochutíme soľou a korením.
  5. Na tanier poukladáme nakrájaný rímsky šalát, pridáme upečenú tekvicu, semiačka a na malé kúsky nadrvený feta syr, polejeme pripraveným dresingom.

Zelené fazuľky v parmezánovej omáčke so slaninkou

zelena fazula

  • zelené fazuľky
  • parmezán
  • slanina
  • cesnak
  • smotana na varenie
  • zeleninový vývar
  • korenie, soľ
  1. Slaninku si orestujeme do zlatista.
  2. Fazuľky umyjeme, nakrájame a pridáme na panvicu, kde máme zvyšný tuk z orestovanej slaniny.
  3. Orestujeme ich, aby pustili všetkú výbornú chuť a šťavu.
  4. Pridáme cesnak, opečieme do zlatista.
  5. Pridáme vývar do fazuliek a prikryjeme pokrievkou, dusíme, pokiaľ nie sú fazuľky mäkké. Vývar dodá fazuľkám extra chuť.
  6. Pridáme smotanu a parmezán, miešame, pokiaľ omáčka nezhustne. Dochutíme korením a soľou podľa potreby.
  7. Dáme do servírovacej misky a ozdobíme slaninkou.
  8. Môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo samostatne ako chutný snack.

Uhorkový šalát s citrónovo – jogurtovým dresingom

uhorkovy salat

  • šalátové uhorky
  • mäta
  • červená cibuľa
  • biely jogurt
  • olivový olej
  • citrón
  • cesnak
  • soľ, korenie
  1. Ako prvý si pripravíme dressing, aby nám postál aspoň 20 minút.
  2. Zmiešame teda biely jogurt, olivový olej, šťavu z citróna, prelisovaný cesnak, dochutíme soľou a korením podľa potreby.
  3. Nakrájame uhorky, mätu a cibuľu.
  4. Všetko spolu zmiešame a podávame ako prílohu alebo samostatný šalát k hlavnému jedlu v miske.

Všetky tieto chutné recepty si môžete vždy výhodne zaobstarať s fpoho Stravenkami a eStravenkami.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi!
banner propagujúci používanie fpoho appky

Ďalšie aktuality

Dve usmievavé ženy, ktoré si spolu vychutnávajú kávu vonku v kaviarni, rozprávajú sa o práci a najnovších benefitoch pre hasičov, ktoré môžu využiť.
Blog
Zdraví zamestnanci pracujú efektívnejšie: Ako firemné benefity znižujú absencie
Čítať viac
Traja stavební robotníci v prilbách a vestách veselo konverzujú na stavenisku.
Blog
Digitálne riešenia BOZP, PO a PZS: Ako firmám šetria čas a náklady?
Čítať viac
Osem ľudí v obchodnom oblečení sa usmieva a dáva palec hore v kancelárskom prostredí.
Blog
Zamestnanecké benefity v roku 2025: Ktoré sú najžiadanejšie?
Čítať viac
Žena v oranžovom svetri sa smeje, zatiaľ čo drží žltý telefón na sivom gauči.
Aktuality
Vyhrávajte s fpoho: štyri ročné obdobia, štyri veľké súťaže
Čítať viac

    Call Now Button